Carnurile
Alergenii din carne sunt mai putin studiati.In marea lor majoritate sunt termorezistenti.Carnea este o sursa deloc neglijabila de histamina.
Soia
Soia, incorporata in mare masura in alimentele din partea de jos a listei, este potential alergizanta, dar ea este mai ales o sursa de proteine greu digestibile pentru caini, care poate prin urmare sa stea la baza intolerantelor alimentare prin proasta digestie.
Laptele de vaca
Laptele de vaca este un amestec de numeroase proteine, intre care cazeina, imunoglobulinele, beta-lactoglobulina si serul de albumina.La om ca si la caini, alergenul magor este reprezentat de beta-lactoglobulina.Laptele poate provoca reactii de intoleranta prin alergie sau prin deficit enzimatic.Nu par sa existe sensibilizari incrucisate lapte de vaca/carne de vita la caini.
Oul
Antigenii majori ai oului sunt continuti in albus: ovalbumina si ovomucoidul care are si o activitate histaminoeliberatoare.Alegerea oului intr-un regim de interdictie este deci, foarte discutabila, cu atat mai mult cu cat sensibilizarile nu sunt deloc rare.
Pestele
Pestele este un aliment adesea incriminat in cadrul alergologiei canine.Antigenul M din morun reprezinta un antigen termostabil care poseda o antigenitate destul de pronuntata cu alte specii de peste.Carnea de peste poate fi un alergen, dar si o sursa de histamina (tonul, pestii uscati, pestii prost conservati prin transformarea histidinei in histamina).
Crustaceele
Alergia la crustacee este frecventa atat la oameni cat si la caini si au fost izolati antigeni majori prezenti in apa de fierbere.Exista reactii incrucisate crevete/crab.Aceste alimente pot actiona ca si histaminoeliberatoare.
Cerealele
Cerealele pot face parte din alimentatia unui caine sa a unei pisici, fie pentru ca sunt direct incorporate intr-un aliment complet, fie adaugate intr-o portie menajera, fie in dulciuri.Cea mai mare parte a alergenilor izolati este comuna graului si orzului.Alergiile la grau sunt mai frecvente in tarile nordice si in Statele Unite decat in Franta sau Romania, fapt care se regaseste si in Medicina Veterinara.
Fructe si Legume
Toate fructele si toate legumele sunt potentiali alergeni la caini.Dintre cele mai citate se mentioneaza leguminoasele (arahidele, soia, mazarea, fasolea verde, lintea, bobul), cruciferele (ridichea, varza, mustarul, napul), ombeliferele (telina, morcovul, patrujelul, mararul, anasonul, coriandrul, chimenul, piperul verde), rosiile, cartofii, usturoiul, marul, alunele, capsunile sunt cele mai incriminate in urticariile copiilor.Aceste reactii incrucisate sau macar o predispozitie minima la aceste alimente mai sus enumerate, nu au fost descrise la caini sau pisici.