caini de vanzare
caini de vanzare

Rase de caini
 
Airedale Terrier Airedale Terrier
Akita Inu Akita Inu
Amstaff Amstaff
Basset Hound Basset Hound
Beagle Beagle
Bichon Bichon
Bichon Bolognese Bichon Bolognese
Bichon Frise Bichon Frise
Bichon Havanez Bichon Havanez
Bichon Maltez Bichon Maltez
Border Collie cu par scurt Border Collie cu par scurt
Boxer Boxer
Brac german Brac german
Briard Briard
Bull Terrier Bull Terrier
Bulldog American Bulldog American
Bulldog Englez Bulldog Englez
Bulldog Francez Bulldog Francez
Bullmastiff Bullmastiff
Cane Corso Cane Corso
Caniche Caniche
Chihuahua Chihuahua
Chow-Chow Chow-Chow
Ciobanesc Belgian Groenendael Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Malinois Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Caucazian Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Asia Centrala Ciobanesc de Asia Centrala
Ciobanesc de Berna Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German Ciobanesc German
Ciobanesc Mioritic Ciobanesc Mioritic
Ciobanesc Olandez Ciobanesc Olandez
Cocker Cocker
Collie Collie
Dalmatian Dalmatian
Doberman Doberman
Dog Argentinian Dog Argentinian
Dog de Bordeaux Dog de Bordeaux
Dog German Dog German
Fila Brasilieiro Fila Brasilieiro
Fox Terrier Fox Terrier
Golden Retriever Golden Retriever
Husky Husky
Jack Russel Terrier Jack Russel Terrier
Labrador Labrador
Malamut de Alaska Malamut de Alaska
Mastino Napoletano Mastino Napoletano
Mops Mops
Pinscher Pitic Pinscher Pitic
Presa Canario Presa Canario
Rottweiler Rottweiler
Saint Bernard Saint Bernard
Samoyed Samoyed
Schnauzer Pitic Schnauzer Pitic
Schnauzer Urias Schnauzer Urias
Scottish Terrier Scottish Terrier
Setter Irlandez Setter Irlandez
Shar-Pei Shar-Pei
Shih Tzu Shih Tzu
Spitz Pitic Spitz Pitic
Teckel Teckel
Terra Nova Terra Nova
Tosa Inu Tosa Inu
Westie Westie
Yorkshire Terrier Yorkshire Terrier

Briard de vanzare

Telekom: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Solicita oferta

Rasa de companie extrem de populara in Statele Unite si Europa, sunt caini care se inteleg foarte bine atat cu copii cat si cu celelelte animalute din preajma.

 

Intervalul de vârstă : 9 - 13 ani;

Grupa : ciobaneşti;

Culoare : negru, gri sau maro-roşiatic. Cateii care sunt maro-roşcaţi îşi vor schimba culoarea într-una mult mai deschisă. De asemenea, pot fi şi o combinaţie între două dintre culorile menţionate mai sus.

Blana : lungă;

 

Talie : mare;

Năpârlire : moderată;

Înălţime : 60 – 68 cm la mascul;  55 – 63 cm la femelă;

Greutate : 34 kg în medie şi la mascul şi la femelă;

 

Aria de trai : Cainii din rasa Briard se descurcă cel mai bine într-o casă cu o curte şi gard de dimensiuni medii deoarece adoră să fie în aer liber. La fel de bine se descurcă într-un mediu exterior, într-o curte îngrădită, având un simţ dezvoltat al independenţei. Cu toate acestea, sunt relativ mulţumiţi cu traiul într-o casă cu familia de adopţie. Sunt activi în casă, dar nu excesiv; totuşi au nevoie de spaţiu pentru a se mişca. În schimb, se pot adapta fericiţi unui trai într-un apartament, dacă stăpânul lor le asigură zilnic mişcare şi exerciţii în aer liber. Nu sunt foarte mulţumiţi cu traiul într-o cuşcă, deoarece sunt firi activi care adoră să se mişte în aer liber.

 Istoric:
Biardul este cunoscut ca şi un caine inimos, cu spirit şi iniţiativă, lipsit de timiditate şi de frică. Firea lui cuprinde trăsături printre care inteligenţa, uşurinţa de a fi dresat, credincios, gentil şi ascultător.

Mai este denumit şi Chien Berger de Brie (Ciobănescul de Brie) din Franţa, regiunea sa nativă. Se consideră că ar fi un descendent natural a celei mai vechi rase de caini domesticiţi. Rasa s-a dezvoltat de-a lungul secolelor prin intermediul selecţiei naturale datorită abilităţilor de a păzi şi mâna turmele. Totuşi, începuturile rasei, istoria lor timpurie nu au fost înregistrate în scris, tapiţerii care îl arată pe împăratul Charlemagne alături de un caine Briard în urmă cu mai mult de 1200 ani. Thomas Jefferson, fost ambasador al Franţei se presupune a fi primul care a adus Briardul în Statele Unite; folosindu-i la paza turmelor lui de oi Merino în Monticello.

În timpul primului Război Mondial, Briardul a fost un caine de război valoros fiind folosit la a transporta mesaje pe linia de front, pentru a căuta soldaţii răniţi, pentru a trage la vagoane sau cărucioarele cu răniţi sau alimente şi pentru a patrula la posturi. Până la finalul războiului, numărul cainilor Briard scăzuse drastic datorită victimelor războiului, încât foarte mulţi s-au temut că rasa va dispărea complet. Din fericire, soldaţi francezi, americani şi englezi s-au întors de pe front cu poveşti extraordinare despre curajul şi eroismul acestor caini astfel încât s-a trezit un interes în ceea ce priveşte rasa. Briardul a fost recunoscut de asociaţia chinologică din America în 1928. O creştere vizibilă în ceea ce priveşte numărul lor după 1970.

Caracteristici fizice

Briardul este viguros, alert, puternic fără a fi rigid, cu o osatură şi musculatură robustă, arătându-şi puterea şi agilitatea cerută de îndatoririle sale de ciobanesc. Rasa are mai multe caracteristici specifice, printre care blana, culoarea, capul şi urechile, coada.

Toate culorile complete, în afară de alb sunt permise; inclusiv negru, gri şi mai multe variante de maro-roşiatic. Cei mai mulţi cainii Briard roşiatici au coada, urechile şi faţa  închise la culoare şi mai au şi o manta pe întregul corp, un strat de culoare mai închisă. În cazul cateilor de culoare maro-roşiatică există o schimbare succesivă a blănii spre mai deschis în primi ani de viaţă şi apoi din nou spre mai închis după ce ajung la maturitate. Cainii Briard de culoare gri sunt rari în Statele Unite, iar cei mai populari sunt cei negri sau pe roşiatic.

De cele mai multe ori blana lor a fost asemănată cu cea a caprelor; deoarece este uscată, aspră şi face un zgomot ca un scrâşnet atunci când este frecată sau periată. Mizeriile şi apa rareori pătrund până la sub-blană şi este uşor de pieptănat atunci când blana este uscată. Dacă este periat periodic şi atent va năpârli foarte puţin; dar dacă acest lucru nu se petrece, atunci părul se va încâlci şi uneori va fi nevoie să fie tunsă pentru a mai avea din nou acel aspect originar de sănătate. Timpul minim care li se poate acorda periatului este de două ore pe săptămână pentru blana unui adult; iar la cei adolescenţi este nevoie de puţin mai mult timp datorită schimbărilor prin care trec la această vârstă. Aproape oricine poate învăţa să-i perie şi să le întreţină blana, deşi unii stăpâni preferă să recurgă la ajutorul unui profesionist pentru aceasta.

Blana cainilor Briard continuă să crească pe toata durata vieţii lor, alunecând natural în cârlionţi mari, lungi şi lucioşi. La cainii care participă în concursuri o grijă atentă se va acorda blănii deoarece standardele impun o lungime considerabilă a blănii, până aproape de pământ. Băile regulate, perierea şi uneori o scurtare a părului de pe picioare sunt necesare pentru confortul cainelui.

Capul Briardului este mare, de formă rectangulară, bine acoperit de păr şi cu un nas negru, pătrăţos şi mare. Blana formează o barbă şi mustaţă mari şi stufoase, iar deasupra ochilor creşte sub formă de arcă creând impresia de sprânceană. În unele cazuri este nevoie de o scurtare a acestui păr sau de a-l prinde cu o clamă sau bentiţă pentru a elibera văzul cainelui. Briardul îşi foloseşte de multe ori capul lui mare la a împinge oile recalcitrante, precum şi copiii sau alţi caini.

În Franţa şi America, urechile sunt modificate chirurgical la o vârstă de 5 – 6 săptămâni. O îngrijire potrivită după operaţia care a scurtat urechile le va determina să stea drepte, accentuând astfel liniile paralele ale capului şi ale gâtului lung şi mândru. Urechile se îndreptă înspre faţă, atente la orice zgomot sau sunet iar părul lung cade peste deschiderea lor. Briardul cu urechile tăiate este singura rasa cu părul lung şi urechile drepte, erecte, ceea ce îi conferă capului o expresie unică, alertă. Această poziţie a urechilor a îmbunătăţit şi abilitatea auditivă a cainelui, previne infecţiile urechilor şi limitează efectele dăunătoare pe care le pot avea muşcăturile sau zgârieturile intruşilor.

Standardele rasei permit de asemenea şi urechile naturale, pe care unii oameni le preferă. Deoarece această operaţie de tăiere a urechilor este ilegală în Anglia şi unele ţări Scandinave, cainii aduşi din aceste ţări vor avea urechile naturale. Chair şi netăiate urechile acestei rase sunt destul de mobile, ridicându-se uşor şi dând un aspect de pătrat vârfului capului.

Suficient de lungă pentru a ajunge la partea mijlocie a piciorului, coada Briardului este acoperită de păr lung şi formează o cârjă sau forma literei "J" la capăt.

Cainii Briard sunt de talie mare; cei din American fiind oarecum mai mari decât cei din Franţa. Este un fapt general recunoscut că cei mai mici caini au mai multă rezistenţă şi au o agilitate şi mobilitate mai mare pe picioarele lor uşoare la păzirea turmei.

Sănătatea

Rasa este una de obicei sănătoasă, cu o aşteptare de viaţă îndelungată, faţă de alte rase. Ca şi la alte rase cainii adulţi ţinuţi pentru reproducere ar trebui să aibă picioarele şi şoldurile radiografiate pentru a se îndepărta riscul apariţiei displaziei de şold.

O altă preocupare în ceea ce priveşte sănătatea cainilor din această rasa trebuie să fie aceea a verificării ochilor anual.

Probabil cea mai importantă problemă a acestor caini este cea a umflării stomacului sau torsiunea gastrică. Aceasta este o boală care poate fi fatală dacă nu se intervine; în care stomacul se umple cu gaz şi se întoarce, limitând sau completând restrângând alimentarea cu sânge la plămâni, inimă şi sistem digestiv. Mulţi caini Briard mor din această cauză dacă nu este diagnosticată şi tratată la timp şi repede. Toţi stăpânii de caini care au piepturi mari trebuie să fie atenţi la alimentarea, digestia şi exerciţiile lor pentru a preveni umflarea. Cu toate că au fost făcute cercetări extinse şi intense asupra acestei boli nu s-a putut indica cu precizie cauza, dar experienţa indică ideea că ar fi rezultatul influenţelor ereditare şi de mediu.

Medicii veterinari, la fel ca şi doctorii pentru oameni sunt uimiţi de rapiditatea cu care escaladează apariţia bolilor legate de imunitate atât la oameni, cât şi la caini. Hipotiroidism şi boala lui von Willebrand (aceasta este un tip al hemofiliei la câini) sunt două dintre aceste boli găsite din ce în ce mai des în rândul cainilor. Acum, cateii pot fi testaţi pentru boala lui von Willebrand la vârsta de 7 – 8 săptămâni, dar nivelul mic al hormonilor tiroidieni rareori apar înainte de maturitate.

Dresajul

În ciuda aparenţei sale atrăgătoare, a personalităţii sale şarmante şi a dresării relativ uşoare, Briardul nu este un caine pentru oricine. Aceleaşi caracteristici care îl promovează ca şi un caine loial de paza şi un ciobanesc excelent; sunt cele care îl determină pe un stăpân începător să se întrebe dacă nu cumva acest caine este mai mult decât poate el controla. Chiar de la o vârstă fragedă catelul Briard va începe prin a-şi impune dominanţa sa asupra oamenilor dacă i se permite aceasta. De aceea un dresaj pentru supunere este mai mult decât indicat la această rasa încă de la o vârstă fragedă a catelusului. Fiecare membru al familiei de adopţie trebuie să se comporte în preajma cainelui ca şi un mascul alfa, dominator pentru a se stabili ierarhia stăpân - caine. Pe lângă dresajul de care au parte atât acasă, cât şi la şcoala de dresaj cainii din această rasa trebuie şi socializaţi cum se cuvine până la vârsta de 1 an pentru a se asigura că nu va deveni retras sau extrem de suspicios până la agresiune cu alţi caini sau cu străinii. Va trebui să-l supuneţi la cât mai multe şi diverse situaţii pentru a vedea cum se comportă; să cunoască cât mai multe persoane sau alţi caini străini. Cainii Briard necesită mai multă răbdare, timp şi fermitate în aceste socializări, precum şi în dresajul care li se oferă pentru a deveni caini complet încrezători în puterile şi capacităţile lor.

Cainii Briard învaţă repede şi au o memorie excelentă. Se descurcă bine la aproape orice activitate specifică cainilor sau grupei sale, de la a prinde discul până la a căra bagaje sau copiii mici în spate. Mulţi caini Briard au obţinut de-a lungul timpului titluri pentru supunere, diplome de urmărire şi de păzirea turmei. Sunt candidaţi perfecţi pentru munca de căutare şi salvare, dresajul pentru poliţie, dar şi pentru munca de protecţie.  

În rolul de ciobanesc Briardul arată o abilitate naturală de a mişca sau menţine turmele pe teritoriul deţinut de stăpân, chiar şi în cazul în care nu sunt garduri. Aceşti caini mai pot şi să conducă, să adune animalele folosindu-şi dimensiunile mari ale corpului şi forţa cu care este înzestrat, prin a lătra şi a ciupi călcâiele oilor. Nu vor ezita să-şi folosească capul pentru a menţine o oaie în linie; şi nu se vor da înapoi de a răspunde atacului unui prădător, fie el şi lup. Aceste trăsături de caine ciobanesc le va folosi şi în cazul copiilor sau al stăpânilor, încercând să-i determine să meargă în direcţia pe care o doreşte el.

Descris de cele mai multe ori ca şi o inimă învăluită în blană, Briardul îşi va petrece viţa încercând să facă pe placul stăpânului. Va fi nevoie să investiţi timp, răbdare şi afecţiune în activităţile de periere, dresaj şi socializare a acestei rase; dar să ştiţi că nu vor fi în zadar. În timp va deveni nu numai un protector devotat la întregii familii, dar şi un companion credincios, gata să vă însoţească până la magazinul din colţ sau pe vârfurile munţilor.

Briard de Vanzare


vand briard
vand masculi si femele
2 luniParteneri
caini de vanzare     despre noi     rase de caini     caini de companie     caini de paza     caini de vanatoare     articole     referinte-clienti
Recomandam: Labrador de vanzare | catei de vanzare | pisici de vanzare | cabinet veterinar iasi | caini de vanzare | bichon de vanzare | amstaff | yorkshire terrier | caini de vanzare | ciobanesc german | rottweiler | mops | ciobanesc caucazian | bichon frise

ANPC

TELEKOM | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Briard


Rasa de companie extrem de populara in Statele Unite si Europa, sunt caini care se inteleg foarte bine atat cu copii cat si cu celelelte animalute din preajma.

 

Intervalul de vârstă : 9 - 13 ani;

Grupa : ciobaneşti;

Culoare : negru, gri sau maro-roşiatic. Cateii care sunt maro-roşcaţi îşi vor schimba culoarea într-una mult mai deschisă. De asemenea, pot fi şi o combinaţie între două dintre culorile menţionate mai sus.

Blana : lungă;

 

Talie : mare;

Năpârlire : moderată;

Înălţime : 60 – 68 cm la mascul;  55 – 63 cm la femelă;

Greutate : 34 kg în medie şi la mascul şi la femelă;

 

Aria de trai : Cainii din rasa Briard se descurcă cel mai bine într-o casă cu o curte şi gard de dimensiuni medii deoarece adoră să fie în aer liber. La fel de bine se descurcă într-un mediu exterior, într-o curte îngrădită, având un simţ dezvoltat al independenţei. Cu toate acestea, sunt relativ mulţumiţi cu traiul într-o casă cu familia de adopţie. Sunt activi în casă, dar nu excesiv; totuşi au nevoie de spaţiu pentru a se mişca. În schimb, se pot adapta fericiţi unui trai într-un apartament, dacă stăpânul lor le asigură zilnic mişcare şi exerciţii în aer liber. Nu sunt foarte mulţumiţi cu traiul într-o cuşcă, deoarece sunt firi activi care adoră să se mişte în aer liber.

 Istoric:
Biardul este cunoscut ca şi un caine inimos, cu spirit şi iniţiativă, lipsit de timiditate şi de frică. Firea lui cuprinde trăsături printre care inteligenţa, uşurinţa de a fi dresat, credincios, gentil şi ascultător.

Mai este denumit şi Chien Berger de Brie (Ciobănescul de Brie) din Franţa, regiunea sa nativă. Se consideră că ar fi un descendent natural a celei mai vechi rase de caini domesticiţi. Rasa s-a dezvoltat de-a lungul secolelor prin intermediul selecţiei naturale datorită abilităţilor de a păzi şi mâna turmele. Totuşi, începuturile rasei, istoria lor timpurie nu au fost înregistrate în scris, tapiţerii care îl arată pe împăratul Charlemagne alături de un caine Briard în urmă cu mai mult de 1200 ani. Thomas Jefferson, fost ambasador al Franţei se presupune a fi primul care a adus Briardul în Statele Unite; folosindu-i la paza turmelor lui de oi Merino în Monticello.

În timpul primului Război Mondial, Briardul a fost un caine de război valoros fiind folosit la a transporta mesaje pe linia de front, pentru a căuta soldaţii răniţi, pentru a trage la vagoane sau cărucioarele cu răniţi sau alimente şi pentru a patrula la posturi. Până la finalul războiului, numărul cainilor Briard scăzuse drastic datorită victimelor războiului, încât foarte mulţi s-au temut că rasa va dispărea complet. Din fericire, soldaţi francezi, americani şi englezi s-au întors de pe front cu poveşti extraordinare despre curajul şi eroismul acestor caini astfel încât s-a trezit un interes în ceea ce priveşte rasa. Briardul a fost recunoscut de asociaţia chinologică din America în 1928. O creştere vizibilă în ceea ce priveşte numărul lor după 1970.

Caracteristici fizice

Briardul este viguros, alert, puternic fără a fi rigid, cu o osatură şi musculatură robustă, arătându-şi puterea şi agilitatea cerută de îndatoririle sale de ciobanesc. Rasa are mai multe caracteristici specifice, printre care blana, culoarea, capul şi urechile, coada.

Toate culorile complete, în afară de alb sunt permise; inclusiv negru, gri şi mai multe variante de maro-roşiatic. Cei mai mulţi cainii Briard roşiatici au coada, urechile şi faţa  închise la culoare şi mai au şi o manta pe întregul corp, un strat de culoare mai închisă. În cazul cateilor de culoare maro-roşiatică există o schimbare succesivă a blănii spre mai deschis în primi ani de viaţă şi apoi din nou spre mai închis după ce ajung la maturitate. Cainii Briard de culoare gri sunt rari în Statele Unite, iar cei mai populari sunt cei negri sau pe roşiatic.

De cele mai multe ori blana lor a fost asemănată cu cea a caprelor; deoarece este uscată, aspră şi face un zgomot ca un scrâşnet atunci când este frecată sau periată. Mizeriile şi apa rareori pătrund până la sub-blană şi este uşor de pieptănat atunci când blana este uscată. Dacă este periat periodic şi atent va năpârli foarte puţin; dar dacă acest lucru nu se petrece, atunci părul se va încâlci şi uneori va fi nevoie să fie tunsă pentru a mai avea din nou acel aspect originar de sănătate. Timpul minim care li se poate acorda periatului este de două ore pe săptămână pentru blana unui adult; iar la cei adolescenţi este nevoie de puţin mai mult timp datorită schimbărilor prin care trec la această vârstă. Aproape oricine poate învăţa să-i perie şi să le întreţină blana, deşi unii stăpâni preferă să recurgă la ajutorul unui profesionist pentru aceasta.

Blana cainilor Briard continuă să crească pe toata durata vieţii lor, alunecând natural în cârlionţi mari, lungi şi lucioşi. La cainii care participă în concursuri o grijă atentă se va acorda blănii deoarece standardele impun o lungime considerabilă a blănii, până aproape de pământ. Băile regulate, perierea şi uneori o scurtare a părului de pe picioare sunt necesare pentru confortul cainelui.

Capul Briardului este mare, de formă rectangulară, bine acoperit de păr şi cu un nas negru, pătrăţos şi mare. Blana formează o barbă şi mustaţă mari şi stufoase, iar deasupra ochilor creşte sub formă de arcă creând impresia de sprânceană. În unele cazuri este nevoie de o scurtare a acestui păr sau de a-l prinde cu o clamă sau bentiţă pentru a elibera văzul cainelui. Briardul îşi foloseşte de multe ori capul lui mare la a împinge oile recalcitrante, precum şi copiii sau alţi caini.

În Franţa şi America, urechile sunt modificate chirurgical la o vârstă de 5 – 6 săptămâni. O îngrijire potrivită după operaţia care a scurtat urechile le va determina să stea drepte, accentuând astfel liniile paralele ale capului şi ale gâtului lung şi mândru. Urechile se îndreptă înspre faţă, atente la orice zgomot sau sunet iar părul lung cade peste deschiderea lor. Briardul cu urechile tăiate este singura rasa cu părul lung şi urechile drepte, erecte, ceea ce îi conferă capului o expresie unică, alertă. Această poziţie a urechilor a îmbunătăţit şi abilitatea auditivă a cainelui, previne infecţiile urechilor şi limitează efectele dăunătoare pe care le pot avea muşcăturile sau zgârieturile intruşilor.

Standardele rasei permit de asemenea şi urechile naturale, pe care unii oameni le preferă. Deoarece această operaţie de tăiere a urechilor este ilegală în Anglia şi unele ţări Scandinave, cainii aduşi din aceste ţări vor avea urechile naturale. Chair şi netăiate urechile acestei rase sunt destul de mobile, ridicându-se uşor şi dând un aspect de pătrat vârfului capului.

Suficient de lungă pentru a ajunge la partea mijlocie a piciorului, coada Briardului este acoperită de păr lung şi formează o cârjă sau forma literei "J" la capăt.

Cainii Briard sunt de talie mare; cei din American fiind oarecum mai mari decât cei din Franţa. Este un fapt general recunoscut că cei mai mici caini au mai multă rezistenţă şi au o agilitate şi mobilitate mai mare pe picioarele lor uşoare la păzirea turmei.

Sănătatea

Rasa este una de obicei sănătoasă, cu o aşteptare de viaţă îndelungată, faţă de alte rase. Ca şi la alte rase cainii adulţi ţinuţi pentru reproducere ar trebui să aibă picioarele şi şoldurile radiografiate pentru a se îndepărta riscul apariţiei displaziei de şold.

O altă preocupare în ceea ce priveşte sănătatea cainilor din această rasa trebuie să fie aceea a verificării ochilor anual.

Probabil cea mai importantă problemă a acestor caini este cea a umflării stomacului sau torsiunea gastrică. Aceasta este o boală care poate fi fatală dacă nu se intervine; în care stomacul se umple cu gaz şi se întoarce, limitând sau completând restrângând alimentarea cu sânge la plămâni, inimă şi sistem digestiv. Mulţi caini Briard mor din această cauză dacă nu este diagnosticată şi tratată la timp şi repede. Toţi stăpânii de caini care au piepturi mari trebuie să fie atenţi la alimentarea, digestia şi exerciţiile lor pentru a preveni umflarea. Cu toate că au fost făcute cercetări extinse şi intense asupra acestei boli nu s-a putut indica cu precizie cauza, dar experienţa indică ideea că ar fi rezultatul influenţelor ereditare şi de mediu.

Medicii veterinari, la fel ca şi doctorii pentru oameni sunt uimiţi de rapiditatea cu care escaladează apariţia bolilor legate de imunitate atât la oameni, cât şi la caini. Hipotiroidism şi boala lui von Willebrand (aceasta este un tip al hemofiliei la câini) sunt două dintre aceste boli găsite din ce în ce mai des în rândul cainilor. Acum, cateii pot fi testaţi pentru boala lui von Willebrand la vârsta de 7 – 8 săptămâni, dar nivelul mic al hormonilor tiroidieni rareori apar înainte de maturitate.

Dresajul

În ciuda aparenţei sale atrăgătoare, a personalităţii sale şarmante şi a dresării relativ uşoare, Briardul nu este un caine pentru oricine. Aceleaşi caracteristici care îl promovează ca şi un caine loial de paza şi un ciobanesc excelent; sunt cele care îl determină pe un stăpân începător să se întrebe dacă nu cumva acest caine este mai mult decât poate el controla. Chiar de la o vârstă fragedă catelul Briard va începe prin a-şi impune dominanţa sa asupra oamenilor dacă i se permite aceasta. De aceea un dresaj pentru supunere este mai mult decât indicat la această rasa încă de la o vârstă fragedă a catelusului. Fiecare membru al familiei de adopţie trebuie să se comporte în preajma cainelui ca şi un mascul alfa, dominator pentru a se stabili ierarhia stăpân - caine. Pe lângă dresajul de care au parte atât acasă, cât şi la şcoala de dresaj cainii din această rasa trebuie şi socializaţi cum se cuvine până la vârsta de 1 an pentru a se asigura că nu va deveni retras sau extrem de suspicios până la agresiune cu alţi caini sau cu străinii. Va trebui să-l supuneţi la cât mai multe şi diverse situaţii pentru a vedea cum se comportă; să cunoască cât mai multe persoane sau alţi caini străini. Cainii Briard necesită mai multă răbdare, timp şi fermitate în aceste socializări, precum şi în dresajul care li se oferă pentru a deveni caini complet încrezători în puterile şi capacităţile lor.

Cainii Briard învaţă repede şi au o memorie excelentă. Se descurcă bine la aproape orice activitate specifică cainilor sau grupei sale, de la a prinde discul până la a căra bagaje sau copiii mici în spate. Mulţi caini Briard au obţinut de-a lungul timpului titluri pentru supunere, diplome de urmărire şi de păzirea turmei. Sunt candidaţi perfecţi pentru munca de căutare şi salvare, dresajul pentru poliţie, dar şi pentru munca de protecţie.  

În rolul de ciobanesc Briardul arată o abilitate naturală de a mişca sau menţine turmele pe teritoriul deţinut de stăpân, chiar şi în cazul în care nu sunt garduri. Aceşti caini mai pot şi să conducă, să adune animalele folosindu-şi dimensiunile mari ale corpului şi forţa cu care este înzestrat, prin a lătra şi a ciupi călcâiele oilor. Nu vor ezita să-şi folosească capul pentru a menţine o oaie în linie; şi nu se vor da înapoi de a răspunde atacului unui prădător, fie el şi lup. Aceste trăsături de caine ciobanesc le va folosi şi în cazul copiilor sau al stăpânilor, încercând să-i determine să meargă în direcţia pe care o doreşte el.

Descris de cele mai multe ori ca şi o inimă învăluită în blană, Briardul îşi va petrece viţa încercând să facă pe placul stăpânului. Va fi nevoie să investiţi timp, răbdare şi afecţiune în activităţile de periere, dresaj şi socializare a acestei rase; dar să ştiţi că nu vor fi în zadar. În timp va deveni nu numai un protector devotat la întregii familii, dar şi un companion credincios, gata să vă însoţească până la magazinul din colţ sau pe vârfurile munţilor.

Caini de vanzareSuntem compania de care aveti nevoie in achizitionarea companionului ideal. Ne dedicam energia pentru a asigura fiecarui client in parte servicii de cea mai buna calitate: de la preluarea comenzii si pana la momentul livrarii propriu-zise. Pe acest site gasiti caini de vanzare din peste 50 de rase: incepand cu cele foarte mici de tip Teacup (Yorkshire Terrier varietatea Teacup sau Chihuahua), continuand cu cele putin mai mari de tip Toy (Bichon Maltez, Shih Tzu, Spitz Pitic, Pinscher etc.) si terminand cu cele de tip Urias (Ciobanesc Caucazian, Saint Bernard, Ciobanestii Romanesti s.a.m.d.) Ne mandrim cu exemplare de cea mai buna calitate genetica, fara defecte de ordin morfologic sau probleme legate de starea psiho-emotionala (cum ar fi anxietatea exacerbata);
Contact

sc RAPTOR TRADE srl

J30/1151/2019

CUI RO41836080

Str.VASILE LUCACIU NR 8 , municipiul CAREI , judetul SATU MARE


Program de lucru cu clientii:

Luni - Vineri: 9.00 - 17.00

Sambata - Duminica: Inchis

TELEKOM | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920